Amb el nou curs també reprenem les nostres receptes.
La setmana passada vam recuperar una recepta d'anys anteriors: les crestes de tonyina amb tomàquet. Els alumnes més antics l'han ensenyat als nous i aquests ja s'han llepat els dits!
Si voleu posar-la en pràctica a les vostres cases aquí teniu els passos a seguir:
Ingredients:
- 1 bossa de massa especial per fer crestes
- 1 llauna de tomàquet natural triturat
- 1 llauna petita d’olives verdes,
- 1 llauna de tonyina
- 1 ou dur
- Oli verge d’oliva, una mica de sal i orenga
Elaboració:
- Fregir el tomàquet amb
oli en una paella durant uns 15 minuts.
- Coure l’ou en
aigua, bullint-lo durant 6 minuts.
- Posar en un bol el
tomàquet fregit, l’ou, la tonyina i les olives tallades petites i barrejar-ho tot amb l’ajuda d’una
cullera.
- Posar la massa de
les cretes a sobre d’una taula i a continuació introduir en cadascuna
d’elles, una cullerada del farcit.
- Quan ja tenim totes
les crestes farcides, les tanquen amb l’ajut d’una forquilla i a
continuació les fiquen al forn, que ja haurem escalfat prèviament.
Temps d’elaboració:
Uns 15 minuts de for a temperatura suau d’uns 180º
Presentació del plat:
En una safata o en un plat
gran, adornat amb una blonda de paper.
Lloc preferent d’aquest plat al menú:
Les crestes de tonyina
contenen glúcids (la pasta) i proteïnes (el farciment). Ens les podem menjar de
primer o segon plat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada