Avui hem aromatitzat l'institut amb l'olor de la poma al forn. I és que hem posat en pràctica la recepta de les bandes de poma en el taller de cuina. Us la pengem aquí per aquells que s'hi han interessat i per a qui ho vulgui provar a casa. És fàcil i necessita molt pocs ingredients.
Material
necessari per elaborar-la:
·
Una plata de
forn
·
Ganivet per
tallar la pasta fullada i pelar les pomes
·
Superfície per
tallar la pasta fullada
Ingredients:
- 300g de pasta fullada (recepta 20
d’aquest dossier)
- 3 pomes golden
- 75g de sucre llustre
- 1 llimona
- ½ pot de confitura d’albercoc
Elaboració:
- S’estira la pasta fullada d’un gruix de 4 mil·límetres i es tallen uns rectangles de 5 per 10 cm que es col·loquen en una plata de forn , prèviament untada amb mantega i esquitxada amb aigua.
- Les pomes es pelen, es freguen amb llimona perquè no s’ennegreixin i es tallen a làmines fines.
- Dintre de cada rectangle es col·loca la poma tallada a làmines, deixant 2 centímetres de marge tot al voltant.
- Es posa la plata al forn fort, ja calent, uns 20 minuts.
- 5 minuts abans d’acabar-se la cocció s’espolsen amb sucre llustre per damunt i es tornen al forn per acabar la cocció.
- Una vegada cuites, es pinten amb confitura d’albercoc passada pel passa purés.
Temps
elaboració:
30 minuts
Presentació
del plat:
Aquesta recepta
normalment es menja com a berenar o postres i pot anar acompanyada d’una
beguda, com té o cafè.
Lloc
preferent d’aquest plat al menú:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada