dimecres, 23 d’octubre del 2013

CRESTES DE TONYINA AMB TOMÀQUET


Amb el nou curs també reprenem les nostres receptes. 
La setmana passada vam recuperar una recepta d'anys anteriors: les crestes de tonyina amb tomàquet. Els alumnes més antics l'han ensenyat als nous i aquests ja s'han llepat els dits! 
Si voleu posar-la en pràctica a les vostres cases aquí teniu els passos a seguir:



Material necessari:

  • fusta per tallar
  • plats
  • ganivets i tisores
  • safata de forn i paper de cuina pel forn 
  
Ingredients:

  • 1 bossa de massa especial per fer crestes
  • 1 llauna de tomàquet natural triturat 
  • 1 llauna petita d’olives verdes,
  • 1 llauna de tonyina
  • 1 ou dur
  • Oli verge d’oliva, una mica de sal i orenga
 Elaboració:

  1. Fregir el tomàquet amb oli en una paella durant uns 15 minuts.
  2. Coure l’ou en aigua, bullint-lo durant 6 minuts.
  3. Posar en un bol el tomàquet fregit, l’ou, la tonyina i les olives tallades petites  i barrejar-ho tot amb l’ajuda d’una cullera.
  4. Posar la massa de les cretes a sobre d’una taula i a continuació introduir en cadascuna d’elles,  una cullerada del farcit.
  5. Quan ja tenim totes les crestes farcides, les tanquen amb l’ajut d’una forquilla i a continuació les fiquen al forn, que ja haurem escalfat prèviament.
   
Temps d’elaboració:
Uns 15 minuts de for a temperatura suau d’uns 180º
  
Presentació del plat:
En una safata o en un plat gran, adornat amb una blonda de paper.

 Lloc preferent d’aquest plat al menú:
Les crestes de tonyina contenen glúcids (la pasta) i proteïnes (el farciment). Ens les podem menjar de primer o segon plat. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada