dimecres, 6 de novembre del 2013

BANDES DE POMA

Avui hem aromatitzat l'institut amb l'olor de la poma al forn. I és que hem posat en pràctica la recepta de les bandes de poma en el taller de cuina. Us la pengem aquí per aquells que s'hi han interessat i per a qui ho vulgui provar a casa. És fàcil i necessita molt pocs ingredients. 

Material necessari per elaborar-la:

·        Una plata de forn
·        Ganivet per tallar la pasta fullada i pelar les pomes
·        Superfície per tallar la pasta fullada


Ingredients:

  • 300g de pasta fullada (recepta 20 d’aquest dossier)
  • 3 pomes golden
  • 75g de sucre llustre
  • 1 llimona
  • ½ pot de confitura d’albercoc

Elaboració:
  1. S’estira la pasta fullada d’un gruix de 4 mil·límetres i es tallen uns rectangles de 5 per 10 cm que es col·loquen  en una plata de forn , prèviament untada amb mantega i esquitxada amb aigua.
  2. Les pomes es pelen, es freguen amb llimona perquè no s’ennegreixin i es tallen a làmines fines.
  3. Dintre de cada rectangle es col·loca la poma tallada a làmines, deixant 2 centímetres de marge tot al voltant.
  4. Es posa la plata al forn fort, ja calent, uns 20 minuts.
  5. 5 minuts abans d’acabar-se la cocció s’espolsen amb sucre llustre per damunt i es tornen al forn per acabar la cocció.
  6. Una vegada cuites, es pinten amb confitura d’albercoc passada pel passa purés.

Temps elaboració:
30 minuts

Presentació del plat:
Aquesta recepta normalment es menja com a berenar o postres i pot anar acompanyada d’una beguda, com té o cafè.

Lloc preferent d’aquest plat al menú:
Com que és un plat amb sucres, es preferible menjar-ne només ocasionalment i pot servir com a berenar, esmorzar o com a postres. 









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada